Esteetön luontomatkailu

Esteetön luontomatkailu ja sen kehittäminen voidaan nähdä helminauhana. Tiesitkö, että esteettömiä palveluita tarvitsee lähes 26 % Euroopan väestöstä ja niiden tarve kasvaa lähitulevaisuudessa? Tarvitsijoita on monenlaisia, perheellisiä, pienten lasten kanssa liikkuvia, aistirajoitteisia ja pyörätuolilla liikkuvia. Esteettömyys mielletään kapea-alaisesti, mutta aito esteettömyyden suunnittelu tarkoittaa esteettömiä rakenteita ja reittejä erilaisille kohderyhmille, esteettömiä majoitustiloja ja ohjelmapalveluita, esteettömän palvelun osaamista ja erityisesti ymmärrettävää, luotettavaa ja helposti löydettävää informaatiota. Asiantunteva tiimimme auttaa sinua ymmärtämään kokonaisuuden.

Toteutamme esteettömyys-teemaiset työpajat, sidosryhmien kuulemiset ja esteettömien rakenteiden suunnittelut. Haluamme toteuttaa kokonaisvaltaisia esteettömän matkailun liiketoimintasuunnitelmia, sillä niissä on tulevaisuus. Arvioimme nykytilan ja muodostamme kokonaiskuvan kehittämiskohteista asiantuntijoidemme avulla.

Innostavat työpajat, workshopit, uusien kartoitusmenetelmien perehdytys, erilaiset esteettömyyskartoitukset sekä esteettömän matkailun kehittämissuunnitelmat kauttamme. 

Jukka Parviainen

Ellaren esteettömyyden ja saavutettavuuden asiantuntijana toimiva Jukka on päivätyössä Suomen Paralympiakomiteassa. Vapaa-aikanaan hän harrastaa pyörätuolirugbyä maajoukkuetasolla, crossfitiä, luontovalokuvausta ja kalastusta. Rakennetun ympäristön esteettömyysosaamisen lisäksi Jukka hallitsee liikunnan ja luontoliikunnan esteettömyyden, esteettömän ja saavutettavan informaation sekä asiakaslähtöisen tuotteistamisen ja markkinoinnin suunnittelun erilaisten asiakkaiden ja kohderyhmien tarpeiden mukaan.

Jukka on tehnyt useita isoja yritys- ja matkailukohdekohtaisia esteettömyyskartoituksia vuodesta 2013 alkaen sekä antanut esteettömyyslausuntoja suunnitteluvaiheessa oleviin kohteisiin. Hän on työskennellyt useissa esteettömyyteen liittyvissä projekteissa ja työryhmissä asiantuntijana, sekä ollut kehittämässä erilaisia esteettömyyskartoituslomakkeistoja ja ohjeistuksia. Jukka on inspiroiva luennoitsija, joka valottaa esteettömyyttä useammasta näkökulmasta ja antaa käytännönläheisiä neuvoja. (esteettömyyden ja esteettömien palveluiden kehittämiseksi.)

Jukan tehtävänä on esteettömän matkailun kehittämis- ja konsultointipalvelut yksittäisten matkailukohteiden esteettömyyden konsultoinnista matkailukohteiden esteettömyyskonseptointiin. Palvelu sisältää esim. asiantuntijan vetämiä työpajoja, kohteissa tapahtuvaa havainnointia ja kokonaisvaltaisia kehittämissuunnitelmia kattaen esteettömän tekemisen, esteettömät palvelut ja informaation. Jukka on yksi harvoista asiantuntijoista, joka pystyy valottamaan esteettömyyttä useasta eri näkökulmasta.

Esteetön matkailu