Yritys

Ellare Oy logo


Laaja-alaista matkailun osaamista

Ellare Oy on toiminut matkailun ja erityisesti luonto- ja aktiviteettimatkailun kehittämisen parissa jo vuodesta 1996. Ellare Oy on toteuttanut  laajoja laatuvalmennuksia, KEKO -koulutuksia, yritysten osaamiskartoituksia ja tuotekehitysvalmennuksia ympäri Suomea. Sen lisäksi toimintaan ovat kuuluneet tutkimukset, strategiat, seminaarijärjestelyt ja masterplanit.

Ellaren liikeideana on auttaa matkailukohteita, -yrityksiä ja –palveluita kansainvälistymään luonto, elämys ja hyvinvointi kärkenä.  Ellare Oy:n toimintakenttä jakaantuu:

valmennukset ja seminaarijärjestelyt

kehittämistoiminta

julkaisujen ja sisältöjen tekeminen

 

Luonto-, liikunta- ja aktiviteettimatkailun kärjessä

Outdoors -matkailun kehittäminen sai alkunsa vuonna 1998 maaseutumatkailun teemaryhmälle tehdystä Skotlannin maaseutumatkailun benchmarking -tutkimuksesta. Skotlanti kehitti teemapohjaista matkailua, joka sai Suomessa huonon vastaanoton, Vaellusta ei nähty matkailutuotteena mutta pyörämatkailu kiinnosti monia. Asia jäi muiden kiireiden jalkoihin kunnes liiketoiminnan paisuessa Pirjo möi puolet yrityksestä hyvälle ystävälleen Heli Saarelle. Yhdessä nämä tehopakkaukset lähtivät jalkauttamaan pyörämatkailusuunnitelmaansa eri tahoille. Matkalla tuli monta kertaa nokille mutta lopulta ensimmäinen pyörämatkailun kehittämishanke pyörähti käyntiin vuonna 2000.

Vuoteen 2007 mennessä Ellare Oy toteutti valtakunnallisena yhteensä 6 pyörä-, vaellus- tai melontamatkailun kehittämishanketta, joiden tavoitteena oli Outdoors -matkailun kansainvälistyminen. Ellare Oy toteutti vuosikausia media- ja matkanjärjestäjätyötä, tuotti julkaisuja ja kansainvälisiä tuotemanuaaleja yhdessä silloisen MEKin ja yritysten kanssa. Vuonna 2006-2007 Ellaren naiset Heli ja Pirjo laativat kansallisen Outdoors Finland –kehittämisstrategian tukenaan silloinen matkailun teemaryhmän puheenjohtaja Reijo Martikainen Maa- ja metsätalousministeriöstä. Näiden kolmen voimin Outdoors Finland -kehittämisstrategiasta lähdettiin neuvottelemaan Matkailun edistämiskeskuksen  markkinointipäällikön Pirkko Perheentuvan kanssa. Syntyi Outdoors Finland -kehittämisohjelma, jota Matkailun edistämiskeskus ja nykyinen Visit Finland on siitä lähtien hallinnoinut.

 

Ellaren toiminnan perustana on vankka ymmärrys ja tieto asiakkaista ja markkinoista,  kyky ja taito soveltaa tietoa ja teoriaa matkailukohteiden ja –palveluiden kehittämiseen ja into ja sydämen palo hakea konkreettisia tuloksia.

 

Ota yhteyttä!