Benchmarking-matkat

Pyörämatkailun benchmarking -matka Bodensee 03. - 07.09.2019

Tiesitkö, että pyörämatkailu tuottaa Keski-Euroopassa enemmän kuin risteilymatkustus? Näin on Euroopan komission mukaan. Pyörämatkailu on kiinnostava myös monen pienen ja ei-niin perinteisen matkailukohteen näkökulmasta. Sen jättämä tulo jää paikallistalouteen ja kanavoituu pieniinkin kohteisiin. Se on paikallisista palveluntuottajista riippuvaista eikä isojen kansainvälisten operaattoreiden kontrolloimaa. Pyörämatkailu istuu myös moniin matkailutrendeihin, lähi- ja luontomatkailuun sekä aktiviteetti- ja seikkailumatkailuun. Pyörämatkailijan motiivina on päästä tavanomaisten matkailukohteiden ulkopuolelle, pienempiin paikkoihin, tutustua paikalliseen elämään ja elämäntapaan ja nauttia kevyestä liikunnasta ja ulkoilusta luonnossa.

Pyörämatkailun kehittäminen on entistä suunnitelmallisempaa. Vaikka edellytyksiä pärjätä kansainvälisillä markkinoilla olisi, saattavat pienet yksityiskohdat palveluiden tarjonnassa estää kansainvälistymisen. Tällaisia esteitä ovat esimerkiksi toimimaton liikenne ja logistiikka, palveluntarjoajien puutteelliset tiedot ja taidot tai puutteelliset palvelut. Lisäksi reitistöistä ja palveluista on oltava saatavilla ymmärrettävää ja käyttökelpoista tietoa. Reitistöjen kehittäminen vaikuttaa myös paikallisten ja lähiseutujen asukkaiden ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyteen, liikkumiseen lähiseudulla ja tuo terveys- ja hyvinvointivaikutuksia.

Tällä benchmarking -matkalla tutustutaan Boden-järven alueen pyörämatkailuun ja pyöräillään monella eri tapaa. Sen lisäksi vierailemme Eurobike -tapahtuman Cycle Tourism Travel Talk -tapahtumassa kuulemassa pyörämatkailun uusimmat trendit unohtamatta kiinnostavia case-kuvauksia. Kannattaa lähteä mukaan. Benchmarkkauksen lisäksi verkostoidut eri toimijoiden kanssa.

Matkan tarkempi ohjelma täsmentyy kevään mittaan myös osallistujien toiveet huomioiden. Lennot on varattu seuraavasti: lähtö 03.09. ti  AY1511 Helsinki - Zürich klo 07.55 - 09.45 ja paluu 07.09. la  AY 1402 München - Helsinki klo 12.10 - 15.35.  Kolme päivää pyöräilyvoittoista tutustumista ja 6.9 Cycle tourism travel talk.  Alustava hinta jaetussa kahden hengen huoneessa  noin 1250 €/hlö täsmentyen osanottajien määrän mukaan.

Ilmoittaudu tästä