Lähimatkailua parhaimmillaan! Katso vinkit kesä-Suomen valloitukseen

Katso vinkit kesä-Suomen valloitukseen! Kuva: Vastavalo / Soili Jussila

Kesälomakausi on kuumimmillaan ja moni miettii mitä kotimaassa voikaan tänä kesänä tehdä. Keräsimme kattavan listauksen hauskimmista, mielenkiintoisimmista ja parhaimmista majoituskohteista, reiteistä ja käyntikohteista. Tänä kesänä majoitutaan uniikeissa majoituskohteissatutustaan Unescon maailmanperintökohteisiinvalloitetaan parhaimmat retkeily- ja pyöräilyreititmelotaan kauniissa maisemissa ja herkutellaan erilaisissa kesäkahviloissa ja viinitilalla. Keräsimme yhteen myös esteettömät käyntikohteet ja reitit, jotta päivästä luonnossa saa nauttia myös pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa. Löydät kaikki nämä kohteet ja reitit sekä paljon muuta Outdooractivesta.

Kesä-Suomen pyöräilyhelmet

Nauti Suomen kesästä ja luonnosta pyörän selästä käsin! Näillä usean päivän etappireitellä pääset tutustumaan niin Saimaan kauniiseen luontoon, Turun saariston vierailukohteisiin, kuin Lohjanjärven kulttuurimaisemiin. Valitse suosikkisi ja nauti kesä-Suomesta polkien.

Persoonalliset majoituskohteet

Suomen persoonalliset majoituskohteet odottavat vierailijoitaan. Voit valita seuraavaksi majapaikaksesi ekohostellin, kauniin huvilamajoituksen tai yöpyä majakkasaaressa. Kesäyön kauneudesta nautit villoissa, joiden seinät ja katto ovat lasia.

11 upeaa maisemaa Suomesta

Nyt kaivetaan kamerat esiin! Näiltä näköalapaikoilta ihastellaan Suomen kauneinta luontoa — usein korkealta käsin.

Suomi herkutellen

Kesälomamatka Suomen suvessa taittuu vauhdikkaammin, kun muistaa välillä pysähtyä nauttimaan maamme runsaasta kahvilatarjonnasta. Näitä persoonnalisia ja uniikkeja ruoka- ja juomapaikkoja et halua ohittaa!

Suven suloisimmat uimarannat

Vietä aurinkoinen kesäpäivä ja vilvoittele kirkkaissa vesissä jollakin Suomen hiekkarannoista. Poikkea Euroopan pisimmälle yhtenäiselle uimarannalle tai pulahda Saimaan vesiin. Punaisenhiekan rannalla ihailet pulikoidessasi Pallastunturia.

Kesäpäivä luonnossa koko perheen kesken

Näillä koko perheen yhteisillä luontopoluilla ja -reiteillä tutustutaan muun muassa suoalueisiin, tarinoihin menninkäisistä ja vedenneidoista ja Suomen monipuoliseen luontoon. Suomussalmella perheen pienimmät pääsevät soittamaan metsään rakennettuja suurikokoisia soittimia. Osalle reiteistä pääsee myös lastenvaunujen ja – rattaiden kanssa.

Vauhdikasta maastopyöräilyä

Vietä vauhdikas päivä ulkona maastopyöräilyn parissa. Täältä löydät reitit niin aloittelijoille, kuin vaativampiakin reittejä kaipaaville pyöräilijöille.

Vietä päivä vesillä meloen

Vietä päivä vesillä ja nauti melomisen riemusta jollakin keräämistämme melontereiteistä. Nämä reitit johdattavat sinut selkien ja saarten lomitse.

Esteetön luontopäivä

Vietä esteetön päivä luonnossa jossakin Suomen useista esteettömistä luontokohteista. Siikalahdella tutustut sisä-Suomen arvokkaimpaan lintukosteikkoon, Ylläksellä gondolihissi kuljettaa sinut tunturin laelle ihailemaan Lapin hienointa luontoa ja Vuoksen luonto- ja kulttuurilenkillä tututustut rantaluontoon sekä riistan- ja luonnonhoitotyöhön. Esteettömillä reiteillä nautit luonnon elämyksistä niin kävellen, pyörätuolilla, kuin lastenrattaidenkin kanssa. Tarkista reittikohtaiset tiedot ennen lähtöä.

Outdooractivesta löydät vinkit kesä-Suomen valloitukseen.

Lue lisää Outdooractivesta.

Jätä kommentti