Pyöräilyreitit alkukesän kiinnostavinta sisältöä Outdooractivessa

Kuva: Kim Östman / Visit Finland

Kesäkuu ja heinäkuun alku on ollut pyöräilyn juhlaa Outdooractivessa! Kahdestakymmenestä katsotuimmasta suomalaisesta sisällöstä peräti 12 on ollut pyöräilyn eri alalajeihin liittyviä reittejä. Koko listan kärjessä kiikkuu parinkymmenen kilometrin mittainen Kukastunturin polkaisu -maastopyöräilyreitti Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Kolmannelta sijalta löytyy perinteinen Saimaan saaristoreitti. Tällä suositulla, noin 160 kilometrin mittaisella usean etapin reitillä poljetaan eteläisen Saimaan maisemissa.

Pyöräilyreitit kiinnostavat

Kun vertaillaan alkukesän lukuja Outdooractiven suomalaisten sisältöjen kahden suosituimman kategorian osalta, saadaan seuraavanlaisia lukuja:

Pyöräilyreitit
49 % sivukatseluista
65 % latauksista (offline, pdf, gpx)


Retkeily ja vaellus
47 % sivukatseluista
32 % latauksista (offline, pdf, gpx)

Silmämääräisesti luvut näyttävät suhteellisen tasaisilta, mutta Suomesta julkaistujen pyöräilyreittien määrä on noin puolet retkeilyreittien määrästä. Siitä huolimatta ne keräävät tällä hetkellä yhtä paljon katselukertoja, kuin retkeilyreitit. Kiinnostavaa on myös se, että pyöräilyreittien latausmäärät ovat tuplasti isommat kuin retkeilyreittien.

Millaisia pyöräilyreittejä katsotaan?

Pyöräilyn kategorioista maastopyöräily kerää tällä hetkellä eniten katselukertoja julkaistua reittiä kohden. Suuri osa suosituimmista maastopyöräilyreiteistä löytyy Ylläs-Pallastunturin kansallispuistosta, joka markkinoi itseään vahvana maastopyöräilykohteena sekä pyöräilytunturina. Myös Rukan maastopyöräilyreitit, kuten Rukankierros XC maastopyöräilyreitti, kiinnostavat. Katsotuimmat maastopyöräilyreitit ovat vaativuustasoltaan kaikkea helpoista vaativiin, joten valinnanvaraa löytyy niin aloittelijoille, kuin jo pidempään polkeneille.

Pitkistä pyöräilyreitistä suosituimpia katselukertojen perusteella ovat Saimaan saaristoreitin lisäksi Turun saariston klassikot Saariston rengastie sekä Pieni rengastie. Useamman päivän mittaisille pyöräilyreiteille on selvästi kysyntää kotimaisten pyöräilijöiden keskuudessa.

Katso koko lista:


Outdooractive on Euroopan suurin luonto- ja aktiviteettimatkailuportaali, jolla on yli 13 miljoonaa kävijää kuukaudessa. Se yhdistää ammattilaisten matkailukohteista tuottaman laadukkaan sisällön sekä laajan kansainvälisen ja alueellisen käyttäjäkunnan. Outdooractive on myös markkinointikanava, joka tavoittaa luonnosta ja ulkoilmaaktiviteeteista kiinnostuneet ostovoimaiset pariskunnat, pienryhmät ja perheet kaikissa ikäluokissa. Suomessa Outdooractiven partnereina toimivat muun muassa Levi, Ruka, Metsähallitus, Saimaa Geopark, Visit Jyväskylä ja Visit Saimaa.

Pyöräilyreitit alkukesän kiinnostavinta sisältöä Outdooractivessa.