Outdooractive: reitit ja luonnon käyntikohteet suosituslistoiksi

Kuva: Iida Hollmen / Outdoors Finland

Aurinkoiset kevätsäät ja koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ajavat ihmiset nyt ulos luontoon ympäri Suomea. Outdooractiven avulla keräät yhteen alueesi reitit ja luonnon käyntikohteet käteviksi suosituslistoiksi. Listat voivat olla mitä tahansa parhaista perheystävällisistä retkeilyreiteistä vähemmän vierailtuihin kohteisiin ja ne voidaan upottaa suoraan omille sivuillesi. Myös alueen yritykset ja muut toimijat voivat hyödyntää valmiita listoja omassa viestinnässään, tai luoda kokonaan omat listansa.

Lisääntyneen hyvinvointi- ja terveyskysynnän myötä luonnon merkitys terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä on korostunut viime vuosina, ja metsien terveyshyötyä on jo markkinoitu osana suomalaisia hyvinvointimatkailun tuotteita kansainvälisille asiakkaille. Nyt kun suurin osa harrastus- ja vapaa-ajanpaikoista ovat sulkeneet väliaikaisesti ovensa, monet suuntaavat lähialueen luontoon ja erilaisille retkeilyreiteille. Ruuhkaakin on syntynyt, kun retkeilijät pakkautuvat kaikki samaan luontokohteeseen. Suomen Latu ja Metsähallitus ovat luoneet etiketit koronapandemian aikaiseen ulkoiluun, löydät Suomen Ladun vastuullisen ulkoilijan ohjeet täältä ja Metsähallituksen ohjeet täältä.

Outdooractiven listatoiminnolla kokoat alueesi reitit ja luontokohteet asiakkaille käteviksi listoiksi. Niiden avulla retkeilijöiden virtaa voi ohjata esimerkiksi vähemmän tunnetuille reiteille ja luontokohteille ruuhkien välttämiseksi tai nostaa esiin reittejä ja kohteita, jotka mielestäsi kaipaavat lisää näkyvyyttä. Listojen kokoamiseen kannattaa käyttää mielikuvitusta ja miettiä, minkälaisissa kohteissa alueen retkeilijät voisivat tällaisinä aikoina haluta vierailla. Voit tehdä omat listat vaikkapa lapsiperheen retkeilyreiteistä tai koota yhteen alueen esteettömät reitit.

Esimerkiksi Metsähallitus on luonut Outdooractiveen listan parhaista näköala- ja valokuvauspaikoista Pallas-Yllästunturilla, Outdoors Kainuu suositukset Vuokatin kauneimmista maisemista ja Ruka alueen hiihtoreiteistä. Upotustoimintoa käyttäen kaikki käyttäjät voivat upottaa vastaavanlaisia listoja sivuillensa ilmaiseiksi. Lue ohjeet upotustoiminnon käyttämiseen tai katso esimerkkivideo.

Miltä upotus näyttää omilla sivuilla?

Mitä hyötyä listoista sitten on alueella? Kun lista on luotu, alueen yrittäjät, kunnat ja yhdistykset voivat hyödyntää Outdooractiveen tuotettua sisältöä upottamalla sen käytettäväksi suoraan omille sivuilleen ja nostaa alueen näkyvyyttä. Esimerkiksi pyörävuokraamo voisi upottaa sivuillensa lähialueen pyöräilyreitit asiakkaidensa nähtäväksi. Upotusten lisäksi sisältö on helposti jaettavissa omassa somessa tai vaikkapa yrityksen tai kunnan Facebookissa. Näin ollen esimerkiksi alueorganisaatioiden tekemät listät hyödyttävät koko aluetta ja sen yrittäjiä. Listojen luomisesta kannattaa aina vinkata eteenpäin alueilla! 

Kaikki käyttäjät voivat upottaa ilmaiseksi omille sivuillensa muiden käyttäjien luomia listoja. Omien listojen tekemiseen tarvitsee Pro- tai Pro+ -tilin, joihin rekisteröityneet käyttäjät saavat kuukauden ilmaisen kokeilujakson, katso hinnat täältä. Pro+ tilin ostaneet asiakkaat voivat upottaa tiedot sivuilleen siten, että varsinainen reitti- tai kohdesivu aukeaa suoraan omilla sivuilla ilman ulkoisia linkkejä, kuten ylläolevissa esimerkeissä. Ilmaisen käyttäjätilin upotuksessa siirrytään outdooractive.com -sivulle.

Ohjeet käyttäjätilin luomiseen

Miksi listoja kannattaa tehdä myös tulevaisuuden varalle?

Vaikka varausten tekeminen on koronan puhkeamisen ja liikkumisen rajoittumisen myötä keskeytynyt ja tulevaisuus tuntuu epävarmalta, ihmiset etsivät silti inspiraatiota tuleville lomilleen. Kotona vietetty aika on kiva käyttää tulevaisuudesta ja paremmista ajoista unelmoimiseen. Poikkeusaika kannattaa siis käyttää hyödyksi esimerkiksi sisältöjen tuottamiseen ja viilaamiseen. Kotimaan markkinointiin kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä suomalaiset matkalijat ovat ne jotka palaavat ensimmäisenä Suomessa sijaitseviin matkakohteisiin.

Sama logiikka pätee myös suosituslistojen tekemisessä. Tee valmiiksi erilaiset listat käyntikohteista, reiteistä, tuotteista ja paketeista Outdooractivessa. Kun kriisi on ohi, sinulla on loistavaa valmista materiaalia, jolla suosittelet aluettasi matkailijoille. Sama lista voidaan tuottaa useana kieliversiona, jolloin lista löytyy myös valmiiksi englanninkielisille asiakkaille, kun he kriisin jälkeen palaavat Suomeen.

Ja sitten vain listoja suunnittelemaan ja tekemään! Suomen Ladun sanoin nautitaan ja virkistytään, mutta seurataan aina viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä!

Outdooractive: reitit ja luonnon käyntikohteet suosituslistoiksi. Kuva: Outdoors Finland
Kuva: Outdoors Finland


Outdooractive on Keski-Euroopan suurin luonto- ja aktiviteettimatkailuportaali, jolla on yli 7,5 miljoonaa aktiivista yhteisöjäsentä. Se yhdistää ammattilaisten matkailukohteista tuottaman laadukkaan sisällön sekä laajan kansainvälisen ja alueellisen käyttäjäkunnan. Outdooractive on myös markkinointikanava, joka tavoittaa luonnosta ja outdoors-aktiviteeteista kiinnostuneet ostovoimaiset pariskunnat, pienryhmät ja perheet kaikissa ikäluokissa. Suomessa Outdooractiven partnereina toimivat muun muassa Levi, Ruka, Metsähallitus, Saimaa Geopark, Visit Jyväskylä ja Visit Mikkeli.

Jätä kommentti